Skip links

På Vayapay är vi fast beslutna att skapa problemfria biljett- och betalningslösningar som gör kollektivtrafiken enkel och tillgänglig för alla.

Om oss.

FN har uppgett att 2007 var första gången fler människor bodde i stadsområden än på landsbygden och trenden i urbaniseringen förutspås fortsätta. År 2050 tror man att mer än två tredjedelar av världen kommer att bo i städer (”ourworldindata”) och förändringen i hur vi lever har lett till en snabb tillväxt av bekväma mobilitetslösningar; allt ifrån on demand-taxi till e-skotrar. Men med stigande globala temperaturer som blir ett globalt bekymmer finns det också ett behov av att göra stadstransporter hållbara; och där är kollektivtrafik såsom bussar, spårvagnar, tunnelbanor och tåg är den bästa lösningen. Problemet är att masstransporter inte har kunnat skapa bekväma konsumentupplevelserna utan har istället fastnat i lokala lösningar, pappersbiljetter och överflödiga plastkort.

Vayapay etablerades som ett nytt initiativ från Ximedes för att göra hållbar kollektivtrafik enkel och bekväm. Detta kommer som ett naturligt steg för Ximedes som har varit ledande inom utveckling av mjukvarulösningar inom finansiella tjänster och transporter sedan 1998. Ximedes har arbetat med finansiella kunder som Rabobank, ING och Fiserv för att bygga deras grundläggande betalningsinfrastruktur. Förutom att arbeta med ledande finansinstitutioner har Ximedes tillämpat sin kunskap på transporter med lösningar för mobil biljettförsäljning, valideringsmjukvara och slutna betalningar som arbetar med kollektivtrafikoperatörer som Amsterdam GVB. Med över 100 utvecklare i Haarlem, Hamburg och Novi Sad har Ximedes-teamet byggt upp ett rykte om att ta med pålitliga lösningar till marknaden. Vayapay är resultatet av över 20 års erfarenhet och passion för att bygga en bättre värld genom innovativ teknik. Med oss ​​på uppdraget för en mer hållbar framtid har vårt välrenommerade investeringsteam, Cape Investment Partners, som specialiserat sig på att arbeta med entreprenörer för att skapa långsiktigt värde.

Starta nu!